4-5 (87) Johanna Byström (Frida Karlsson)

Skott på mål: 9-15
Publik: 54
Domare Kenan Hasanagic, Sollefteå

Kort matchreferat:
Efter en ganska lugn start tar Ruif ledningen med 1-0 efter åtta spelade minuter genom Jossan Näsholm målat med framspelning av Johanna Byström. När Johanna Byström sätter 2-0 målet efter fjorton spelade minuter så är resultatet helt rättvist det var Ruif som var det bättre laget.
Selånger FK 2 reducerade till till 1-2 efter tjugotvå spelade minuter, endast 2 minuter senare sätter Ella Högberg 3-1 efter en mycket bra prestation där Ella gör det på egen hand. Som matchbilden såg just då så kändes det som att det kanske kunde rinna iväg. Men det gjorde det inte och 3-1 ledningen fick Ruif ta med sig till halvtidsvilan.
Vad Selånger FK 2s ledare sa i halvtidsvilan vet jag inte men Selånger kom ut som ett helt nytt lag när andra halvleken blåstes igång. Selånger kvitterade till 3-3 efter 47 spelade minuter genom gamle storspelare "Cain Dotsons" dotter Denise Dotson. I Slutet av matchen så satte Selånger två snabba mål genom Maxine Björkholm och Nathalie Strid. När matchklockan började närma sig full tid så gör Frida Karlsson en riktigt fin soloprestation, hon fick ett bra skott på mål som målvakten styr ut - Johanna Byström var framme och tog returen och kunde enkelt sätta 4-5. En tung uddamålsförlust för vårat RUIF, det kunde lika gärna kunnat slutat 5-5 om Frånö lånet Helena Liljeströms nick gått in istället. Det var en riktigt giftig nick som lika gärna hade kunnat gå in, nu blev det inte så denna gången och istället tog deras målvakt bollen.